ניקיון ותחזוקת שיניים לאחר שתלים

טיפול בשתלים דנטליים לאחר ההליך הניתוחי, כרוך בשגרה קבועה של היגיינת הפה ונקיטת אמצעי זהירות שיעזרו לשמר את התוצאות לשנים ארוכות. במאמר זה נסקור את תופעות הלוואי שעלולות להופיע ביום הראשון של הניתוח ומה מומלץ לעשות, איך לטפל בשיניים בשבועות שאחרי הניתוח ואיך לקיים שגרת הגיינה כללית, לאור שנים, שתשמור על השתלים שלכם בריאים ויפים.

תוכן עניינים

תופעות לוואי אחרי שתלים ביום הראשון שלאחר הניתוח

ביום הראשון לאחר הטיפול, מטופלים רבים חווים תופעות לוואי אחרי שתלים כמו נפיחות, דימום וכאבים. ניתן לשלוט בדימום על ידי הנחה של גזה על האיזור הכואב. במקרה של דימום מוגזם יש להחליף את הגזה לאחר חצי שעה.

נפיחות בפנים נפוצה אף היא לאחר ניתוח שתלים. ניתן להפחית את הנפיחות על ידי הנחת קרח על הלחיים לעתים קרובות ככל האפשר במהלך היום שלאחר הטיפול. המטופלים עשויים לחוש גם כאב מסוים, ויכולים לקחת תרופות נגד כאבים ללא מרשם.

אם אתם חווים כאבים חריגים, נפיחות גדולה שנראית חריגה, או אם אתם לא מרגישים טוב, פנו לרופא השיניים שלכם ובקשו שיראה אתכם.

כיצד לשמור על החלמה אחרי שתלים בשיניים

צחצוח עדין

החלמה אחרי שתלים בשיניים דורשת תשומת לב מיוחדת לשגרת ההיגיינה והטיפול. צחצוח עדין וניקוי השתלים דומה לניקוי שיניים רגילות, אך כמובן יש לעשות זאת בזהירות ובעדינות. השתמשו במברשת שיניים רכה (ידנית או חשמלית), שטיפה אנטי-מיקרוביאלית ומברשת שיניים בין-דנטלית להגעה לאזורים שבין השתלים. שימו לב, אסור להשתמש במי פה לפחות שבועיים לאחר הניתוח. אתם יכולים במקום זה להכין לעצמכם תערובת עדינה של מים עם מעט מאוד מלח, כדי למנוע היווצרות של חיידקים. הדרך הטובה ביותר לשמור על ניקיון הפה ולהימנע מזיהום היא לצחצח בעדינות את השתלים הדנטליים ולהמשיך בשגרת היגיינת הפה הרגילה עבור השיניים האחרות.

פעילות גופנית אחרי השתלת שיניים – מה מותר ומה כדאי להימנע

פעילות גופנית אחרי השתלת שיניים צריכה להיות מוגבלת בשבועות הראשונים לאחר ההשתלה. פעילות גופנית מאומצת עלולה להעלות את לחץ הדם, הדופק והנשימה, וכן לגרום להזעה. כל אלו עלולים להפריע להחלמה ולהגדיל את הסיכון לסיבוכים, כגון דימום, זיהום או נפיחות. בנוסף, פעילות גופנית מאומצת עלולה לגרום לתנועה של השתלת השיניים, מה שעלול לפגוע בהצלחת הניתוח.

הימנעו ממשקאות חמים או אוכל חם

מזון או משקאות חמים עלולים לגרות את האזור שסביב השתלים הדנטליים, ולכן ההמלצה היא לצרוך מזון רך ונוזלים קרירים מיד לאחר הניתוח. לאחר מספר ימים, אפשר לחזור לצריכה רגילה של אוכל ומשקאות.

יש כמה מזונות שעדיף להימנע מהם בשבועות הראשונים – אוכל פריך, כל מזון עם זרעים, אוכל חריף, משקאות חומציים כמו מיץ תפוזים או מיץ עגבניות, פופקורן ועוד – בקש מהרופא את הרשימה המלאה.

ניקיון ותחזוקת שיניים לאחר שתלים

היגיינה ותזונה נכונה לשמירה על שתלים לאורך זמן

כדי לשמור על מראה הפה הבריא והשתלים שלכם, עליכם לאמץ שגרת היגיינת פה בריאה וקפדנית, במשך כל יום:

  • צחצחו שיניים פעמיים ביום באמצעות מברשת שיניים רכה.
  • השתמשו בחוט דנטלי מדי יום.
  • שטפו את הפה עם מי פה מותאמים (התייעצו עם רופא השיניים שלכם).

 

קבעו ביקורים קבועים אצל רופא השיניים לצורך בדיקות תקופתיות ומעקב. הרופא יעקוב אחר הבריאות והיציבות של השתל הדנטלי שלכם, ויטפל מיד בכל בעיה שהוא יזהה, כך שהיא לא תתפתח לקטסטרופה.

בנוסף, כדאי לשמור על תזונה מאוזנת שמטרתה לשמור על שתלים דנטליים בריאים. לדוגמה, מזונות עשירים בסידן וויטמין D לחיזוק העצמות והשיניים, פירות וירקות שיכולים לסייע במניעת דלקת חניכיים, וחלבונים ודגנים מלאים לתמיכה וריפוי רקמות.

מה לא מומלץ לעשות - גם שנים אחרי הניתוח?

ראשית, לא לעשן – העישון פוגע בזרימת הדם לעצם הלסת, מה שעלול לגרום לבעיה של ספיגת עצם ולפגיעה בהצלחת השתרשות השתלים בלסת. כמו כן, חשוב לא להזניח את היגיינת הפה והגיינה טובה חיונית להצלחת הטיפול, בדיוק כמו לגבי שיניים טבעיות. יש להימנע מלעיסת מזונות קשים שעלולים להרוס את השתלים, וכן להימנע מפעילות גופנית אינטנסיבית שעלולה לגרום לחבלות באזור הפה בתקופה הראשונית. בנוסף, מומלץ לפנות לרופא שיניים לשיקום הפה לייעוץ ומעקב צמוד אחר מצב השתלים וההחלמה לאחר הניתוח

שיתוף המאמר

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע”מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא 03-6709779

דילוג לתוכן